Удивителните лечебни свойства на Eclipta Alba

У

В света на аюрведичната медицина съществува растение, което има някои невероятни лечебни свойства. Научното наименование на това растение е Eclipta Alba, но в аюрведическата медицина то се нарича и Bringraj. Това растение Eclipta Alba всъщност е просто плевел, който расте в много влажни, тропически райони на света. Лечебните му приложения използват както листата, така и корена и могат да бъдат направени на прах, сок или масло и дори листата могат да се втриват върху кожата направо от растението.

Само малко за Аюрведа

Аюрведа или аюрведичната медицина е най-вероятно най-старата холистична лечебна система в света, датираща от преди 5000 години. Смята се, че тази холистична лечебна система е в основата на всички азиатски лечебни системи и е оказала огромно влияние в развитието на много европейски холистични лечебни системи. Акупунктурата може дори да произхожда от Аюрведа.

Аюрведа поставя акцент върху науката за дълголетието и се фокусира върху насърчаването на добрите здравни практики през целия по-дълъг живот. Той разглежда човешкото тяло като цяло, което включва физически, психологически и духовни навици на всеки индивид. Аюрведичната медицина се стреми да лекува с холистични, естествени вещества по начин, който работи с естествените процеси на организма. Той използва билки и растения за лечение на много болести, вариращи от прости до сложни и прави това доста успешно.

Някои от начините Eclipta Alba / Bringraj лекува

  • Черен дроб, жлъчен мехур, далак: Една от най-важните области, в които Eclipta Alba работи, е по отношение на черния дроб, жлъчния мехур, далака и други незначителни органи в тялото. Дори може да се използва за някакво лечение на хепатит. Тук трябва да се отбележи, че се използва за лечение на симптомите, но не може да излекува болестта. Лекувайки симптомите, той помага на организма да се справи с болестта по-добре.
  • Подуване и възпаление: Прахът Bringraj може да се прилага директно върху кожата, за да помогне за облекчаване на отока и възпалението. Този прах може да се използва при екзема, дерматит, атлетично стъпало и други кожни проблеми. Дори може да се използва върху рани, за да спомогне за заздравяването без обезпокоително образуване на белези.
  • Плешивост, косопад и изтъняване: Едно от лечебните свойства на Eclipta Alba е фактът, че тя подмладява, подхранва и укрепва косъма. Това ще направи косата да се чувства и да изглежда по-здрава. Казва се, че поглъщането на 3 грама прах Bringraj всеки ден ще доведе до дълбоки положителни промени в косата ви. Може да се направи паста от прах Eclipta Alba и да се нанесе директно върху скалпа при проблеми с плешивостта.
  • Лечение на ужилвания от скорпион и против отрова при ухапвания от змии: Листата на растението Bringraj могат да се използват за втриване директно върху ухапванията и ужилванията от скорпиони и змии и се използват по този начин много в районите, където расте растението Bringraj.
  • Други различни приложения на Eclipta Alba / Bringraj: Това растение може да се използва под формата на сок за лечение на очни инфекции като конюнктивит и редовни ушни инфекции. Той може да притъпи болки от мускулни болки до главоболие, използвайки сок или масло, направено от Bringraj растение.

Този “плевел” е една от основните билки, използвани за лечение на толкова много състояния на човешкото тяло и е широко използван в аюрведичната медицина. Облекчаването на болката и облекчението от различните симптоми на хронично възпаление ще допринесе много за подпомагане на тялото да използва естествените си системи за лечение на болести в човешкото тяло.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta