Коучинг на духовен живот – Сакралната чакра

К

Втората чакра се нарича още сакрална чакра или далачна чакра. Намира се приблизително на два сантиметра зад и под пъпа. На санскрит тя е изобразена като мандалата Свадхистана, което означава „собствено място“. Неговият елемент е вода и той е символизиран от риба.

Сакралната чакра управлява и нашето емоционално тяло, нашите страсти, нашата чувственост и нашето сексуално желание. Това влияе на способността ни да си сътрудничим, да правим компромиси, да бъдем отворени и да бъдем приятелски настроени, когато не сме съгласни с другите. Долната част на корема, далака, черния дроб, пикочния мехур, бъбреците, половите органи и плодовитостта се влияят от втората чакра.

Ако тази чакра е в дисбаланс, нашето физическо здраве ще страда от чернодробна токсичност, бъбречни заболявания, инфекции на пикочния мехур, проблеми с плодовитостта и заболявания, свързани със половите органи. Фригидността и импотентността са често срещани. Можем да станем зависими от секс, храна, алкохол или наркотици поради нашата мания за удоволствие и емоционален бягство. Отричането на несъзнателна емоционална травма засилва тези зависимости. Инат, арогантност, безпощадност, параноя, ревност, недоверие и натрапчивост може да ни погълнат, когато тази чакра бъде блокирана.

Там, където кореновата чакра управлява егото, сакралната чакра управлява сянката на егото и затова, когато тя е дисбалансирана, ще бъдем в дълбоко отричане на тази скрита част от себе си. Трябва да се обърне внимание на тайните зависимости и фантазии. Прогнозите за преценка, критика, обвинение и осъждане върху другите са често срещани сред тези, които трябва да балансират тази чакра.

Когато тази чакра е здрава обаче, ние сме склонни да се отваряме към живота, отваряме се за възможности, отваряме се за взаимоотношения и сме отворени за всичко, което се случва в Сега. Ние присъстваме и сме готови да приемем безусловно каквото и да ни донесе Вселената, колкото и „лошо“ да изглежда на повърхността. Ние не се съпротивляваме, не реагираме или не се бунтуваме срещу това, което животът се опитва да ни научи. Тъй като сме отворени за живот, вратите ни се отварят и всичко, до което се докоснем, сякаш се превръща в злато.

Търсенето на съвет от духовен съветник може да ви помогне да деблокирате и балансирате чакрата на сакралния сплит. Някои подправки, препоръчани за лечение на сакралната чакра, са: канела, ванилия, рожков, сладък червен пипер, сусам и кимион. За билков чай ​​се препоръчват следните билки: портокалова кора, шипки, семена от анато, карамфил, бахар, био мента и био лимонова трева. Кристалите и скъпоценните камъни, препоръчани за заздравяване, са: злато, цитрин, кехлибар, златен топазов ахат, хризопраз, литий, опушен кварц, тюркоаз, малахит, тигрово око, жълт калцит.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta