Акупунктура и билки за киселини и лошо храносмилане

А

Много хора от време на време изпитват киселини и киселинен рефлукс. Това се случва, когато киселината от стомаха се измие обратно в хранопровода. Когато тази тенденция към киселини стане хронична и Вашият лекар открие признаци на ерозия в хранопровода, това е индикатор за ГЕРБ или гастроезофагеална рефлуксна болест. Акупунктурата и китайската билкова медицина могат да бъдат много полезни при справяне с ГЕРБ и хронични случаи на киселини.

Хроничното разстройство на храносмилането и киселини често са резултат от лоша диета, стрес и нервно напрежение. Акупунктурата е много успокояваща и балансираща нервната система. Специфични меридианни системи, които се лекуват, са черен дроб, стомах и далак-панкреас. Точки, свързани с тези органи и меридиани, се използват за успокояване на производството на киселина и за по-ефективно функциониране на храносмилателната система. Точките, които облекчават стреса, също са включени за справяне и за излекуване на нервната система.

Често използваните акупунктурни точки за лечение на киселини и лошо храносмилане са Ren 12, черен дроб 3, черен дроб 14 и перикард 6. Тези точки могат да облекчат стреса и усещането за задух, които са свързани с ГЕРБ.

По отношение на китайската медицина, хроничните киселини често са резултат от прекомерното действие на черния дроб върху далака и стомаха, което може да доведе до топлина (киселинност и възпаление). Една често използвана формула за тази дисхармония е Free and Easy Wanderer Plus (Jia Wei Xiao Yao San). Това лекарство има потенциала да облекчи храносмилателния дискомфорт, като същевременно се справя с безпокойството, стреса и нервното напрежение. Това е много често използвано средство за защита и може да адресира множество оплаквания наведнъж, ако формулата е посочена въз основа на езика и пулса на човека.

Друго добро лекарство за киселинно храносмилане и киселини е хомеопатичният nux vomica 200c. Хомеопатията работи добре заедно с акупунктурата и билките за тези, които са отворени за нея.

Ако имате хронична киселини, също е важно да погледнете диетата и начина си на живот. Наистина богатите, мазни храни, които са трудно смилаеми, могат да влошат състоянието. В китайската медицина също предлагаме да намалите приема на мляко и млечни продукти. Докато млякото може временно да облекчи симптомите на киселини, в дългосрочен план вярваме, че млечните продукти запушват храносмилателната система и причиняват повече проблеми, отколкото решават. Пиенето на кафе или прекомерното количество алкохол също може да влоши ГЕРБ. Пикантната храна също може да бъде проблем за хората, които са склонни да имат много киселини.

Обикновено, с акупунктура и китайска билкова медицина, хората виждат значително и задоволително подобрение в склонността си да имат киселини и лошо храносмилане в рамките на четири до шест седмични сесии.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta