Жълти светлинни признаци на пристъп на астма

Ж

Астмата е страдание, което затваря дихателните пътища в белите дробове, това се дължи най-често на алергични реакции към много различни неща във въздуха. Мозъкът получава съобщение, че нещо дразни бронхите в белите дробове и автоматично започва да стяга мускулите около гърлото и дихателните пътища. След като процесът започне, той може да бъде обърнат само с лекарства. Много хора са починали по време на криза, тъй като не са били предприети действия за предоставяне на медицинска помощ. Ето защо е толкова важно да сте наясно с признаците и начина, по който тялото реагира, когато кризата е на път. Първоначалните признаци на астматичен пристъп са запушване на носа, кихане и хрипове, докато белите дробове се борят да получат въздух и да изхвърлят чуждото вещество, дразнещо бронхите.

В този момент и ако инвазията на алергени не е прекалено силна, личните лекарства могат да я обърнат. Това разбира се зависи от това дали лицето е приемало лекарствата си, както е предписано от неговия лекар. Тласък на лекарството в този момент може да реши проблема, като отвори отново белите дробове. Ако не се вземат лекарства, ще се появят жълти светлинни знаци, те се наричат ​​жълта светлина, защото те са предупреждение за по-лоши неща, които предстоят, вероятно много скоро. Тъй като мускулите на дихателните пътища продължават да се стягат около дихателните пътища и дишането е по-трудно, болки в гърдите и усещане за натиск, като някой, който седи на гърдите ви ще се усети.

Дразненето на дихателните пътища продължава и лигавицата им се възпалява, добавяйки болка при скръб, докато мускулите продължават да се стягат и пропускат все по-малко въздух през белите дробове. Усилията, положени от мускулите на гърдите и шията, за да позволят повече през дихателните пътища, ги кара да се стегнат и да се свиват и разширяват бързо. В този момент във времето с липсата на въздух и нарастващото налягане в гърдите, страдащият от атака ще се почувства замаян и ще започне да губи способността да говори. Всичко, което ще можете да чуете, е тих шепот, идващ от устните му, в дробовете му няма достатъчно въздух, за да крещи или дори да говори нормално.

С цялото дразнене вътре в дихателните пътища плюс почти затворената трахея, тялото ще започне да произвежда гъста слуз, която да се придържа към раздразнената лигавица, като по този начин дишането става още по-трудно. Тялото е задействало всички аларми, които е дало на човека да разбере, че нещо не е наред в белите му дробове и е направено твърде малко или нищо, за да се разреши ситуацията, така че дихателната система започва да се изключва. Нищо повече не може да се направи извън спешното отделение на болницата. Всяка минута, която минава в това състояние, уврежда други органи поради липсата на кислород в кръвта. Замайването се превръща в безсъзнание и тялото рухва.

В краен случай, който се нуждае от незабавна медицинска помощ, устните и ноктите започват да посиняват, защото не получават кислород. Тялото отклонява притока на кръв към най-важните органи, сърцето и мозъка и дори те страдат. Мозъчните клетки умират и сърдечните мускули отслабват много бързо, когато кръвта, която тече към тях, няма достатъчно кислород. Това е последният етап на астматичен пристъп и той никога не трябва да бъде достигнат. Ето защо е толкова важно да бъдете внимателни към първоначалните признаци на астматичен пристъп. Също така е жизнено важно да разберете, че няма времева рамка тези неща да се случват, може да отнеме часове или минути, крайният резултат ще бъде същият, ако човекът не бъде лекуван незабавно.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta