Крайната полза от яденето на сухи плодове на празен стомах

К

Сухите плодове са богати на минерали и протеини и могат да бъдат от полза за тялото ни, ако се ядат на гладно. Препоръчително е да ядете по шепа сухи плодове всеки ден, за да поддържате форма. На пазара се предлага огромно разнообразие като кашу, ядки, бадеми, орехи и др. Те имат много ползи за здравето, поради което са силно препоръчани от лекарите и диетолозите. Те са вкусни и могат да се консумират сурови, тъй като са готови за ядене. Можете също така да ги използвате в различни рецепти като торти, смутита, пудинг и др. Най-хубавото е, че можете да им се наслаждавате през всеки сезон, тъй като те се предлагат в опаковани кутии, които могат да се запазят с месеци. Ето някои ползи от яденето на сухи плодове на гладно.

  • Предотвратете запек – Те са много ефективни при лечение на запек. Това е така, защото те са богати на фибри, които помагат да се контролира запушването на червата ни. Високото съдържание на глюкоза в тези ядки има високи стомашно-чревни течности, които помагат за храносмилането на храната. Препоръчително е да ги ядете на гладно, за да се отървете от запек.
  • Подобрява нивото на хемоглобина – Сухите плодове са богатият източник на витамини и фибри, които са от съществено значение за нашето тяло. Яденето им на гладно помага да се поддържа нивото на кръвта, което намалява риска от съсирване на кръвта. Ядки като кашу помагат за подобряване на холестерола, който предпазва от сърдечни заболявания. Добавянето им към ежедневното ви хранене ще ви помогне да поддържате добро здраве.
  • Осигурява хранене – Сухите плодове са известни като най-концентрираният източник на хранене. Вярно е, че след процеса на сушене те стават по-богати на хранителни вещества. Представените в тези ядки калций и желязо се увеличават, затова се предпочита да се яде, отколкото пресните.
  • Здраве на кожата – Тези ядки предлагат невероятни ползи, които могат да подобрят кожата ви. Яденето им на гладно ще ви помогне да получите мека кожа. Сухите плодове имат хранителни вещества, които изхвърлят токсините от тялото ни и ни осигуряват блестяща кожа.

Има някои основни ползи от яденето на сухи плодове рано сутрин. Празният стомах ще помогне на тези ядки да се усвоят правилно и ви осигурява пълноценното им хранене. Трябва да добавите малко разнообразие, така; опитайте се да добавите 2-3 вида ядки в една порция, тъй като всяка ядка има свои собствени ползи за здравето.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta