Задръстване на гърдите – Изчистване на белите дробове с домашни средства и промени в диетата

З

Това състояние, което може да бъде изключително дискомфортно и болезнено, обикновено се причинява от излишната слуз и течност в белите дробове, често придружено от кашлица и може да се чуе [a crackling sound] когато човек вдишва или издишва [air traveling through the airways of the congested lungs].

Симптоми на това състояние

* кашлица

* затруднено дишане

* задух

* болка или дискомфорт в гърдите

* хрипове

* хрема

* виене на свят

* треска и студени тръпки

* болки в тялото

* общо неразположение

Тези симптоми могат да варират [all at once or mixed and matched] в съответствие с основната причина [flu, bronchitis etc]

Причини

* настинка

* грип

* алергии

сериозно, но не животозастрашаващо

* астма

* крупа

* бронхит

* пневмония

по-сериозно и животозастрашаващо

* рак на белия дроб

* муковисцидоза

* сърдечна недостатъчност

* белодробен оток

Лечението варира в зависимост от тежестта на заболяването на пациентите, но в тази статия ще се справя само с животозастрашаващите [but still serious] конгестия в гърдите [the more serious chest problems need medical treatment as soon as possible]

Домашни средства

Използване на пулверизатор [machine that warms a decongestant oil – karvol for example] ще помогне за облекчаване на задръстванията и облекчаване на дискомфорта в гърдите, тъй като помага за прочистването на дихателните пътища на пациента чрез разхлабване на храчките, което след това е по-лесно да се изкашля.

Пара – това също е чудесен начин за разхлабване на храчките, кипване на литър вода, изсипване в купа, добавяне на карвол [or any other decongestant med], накарайте пациента да се наведе над парата и да покрие главите им с кърпа, за да поддържа парата фокусирана около лицето на пациентите, докато вдишват възможно най-дълбоко.

Локално приложение – прилагане на ароматерапевтични масла върху гърдите [eucalyptus, Clary sage, pine or rosemary for example] може също да помогне за облекчаване на претоварен гръден кош.

Дихателни упражнения – има йога упражнения, които помагат за укрепване на белите дробове и подобряване на капацитета му. Намерете упражнение, което да отговаря на вашите нужди и се опитайте да правите това ежедневно.

Диета

Уверете се, че пациентът се храни с диета, богата на всички хранителни вещества [especially vitamin C and E] тялото се нуждае, това ще помогне на имунната система, докато се бори да изчисти запушените дихателни пътища. Цитрусовите плодове като портокали, лимони и т.н. са богати на витамин С и този витамин е много важен за повишаване на имунната система по това време. Накарайте пациента да пие толкова билков чай, колкото е възможно [at least 3x a day] тъй като те съдържат много основни хранителни вещества и също могат да помогнат за укрепване на имунната система.

Какъвто и да е резултатът от домашните лекарства, които сте опитвали, винаги получавайте медицински съвет и лекарства от Вашия лекар, това е сериозен проблем и може да бъде симптом на по-тежко медицинско състояние.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta