Спазми в стомаха – Какво причинява стомашни спазми?

С

Спазмите на стомаха се определят като мускулен спазъм в долната част на корема, който причинява болка. Други автори определят това като всякакъв вид стомашен дискомфорт, болки в стомаха, дискомфорт в корема или коремна болка. Понякога това може да е симптом на определени сериозни състояния. Много фактори могат да причинят стомашни спазми като газове, подуване на корема, запек, диария и безпокойство. При определянето на основната причина би било необходимо да се идентифицират специфичните симптоми.

Храната може да доведе до стомашни спазми, ако не се обработва правилно. Лошо приготвената храна може да бъде замърсена и може да причини спазми. Това не само ще причини спазми, но и диария, гадене и повръщане. Правилното приготвяне на храна може да избегне хранително отравяне, което ще доведе до дискомфорт в стомаха и други стомашно-чревни симптоми.

Преяждането и лошото храносмилане също могат да предизвикат спазми. Ако не ядете в точното време, може да създадете проблеми с храносмилането, защото храната изисква достатъчно време, за да бъде усвоена правилно. Преяждането може да накара червата да работят много бавно при усвояването на излишната храна. Прекомерният прием на кисели храни и напитки, сурово месо и риба и млечни продукти също е фактор, особено за човек, който има чувствителен стомах. Това може да доведе до висока стомашна концентрация в храносмилателната система, което води до болки в стомаха.

При жените менструацията е една от най-честите причини за коремни спазми. По-добре е да се знае като дисменорея, причинена от отделянето на лигавицата на ендометриума по време на менструация, което води до спазми. Интензивността на спазмите може да бъде лека до тежка. Възможно е обаче някои жени да не изпитват това през месечния си период.

Страдащи от запек или трудности при елиминиране на изпражненията често са склонни към стомашен дискомфорт. Втвърдените изпражнения се събират в червата и ще предизвикат запушване, което би довело до спазми. Диарията също ще причини спазъм и болезнени крампи.

Има много причини за спазми в стомаха. Дори физическите упражнения могат да причинят спазми в корема, когато се правят прекомерно. Никога не можем да кажем каква е основната причина. Най-доброто нещо, което трябва да направите, е да прецените и идентифицирате специфичните симптоми, свързани със спазми в стомаха.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta