Астма: Белите ви дробове са като карбуратора на кола

А

Да се ​​научиш да изчисляваш колко са бели дробовете ти от дишането не е толкова трудно. Всъщност това е просто изчисление, за да се определи по какъв фактор прекалявате. Разделете 60 на вашата пауза и умножете по 100%.

Например пауза от 30 дава 200%. Това означава, че дишате достатъчно за двама души. Ако вашата пауза е 60, вашият фактор е 100%, което е точно. Ако паузата ви е 5 секунди, вашият фактор е 60/5 x 100%, равен на 1200% или достатъчно дълбоко за 12 души. [Note that as the time gets really smaller ‘this estimation gets less accurate. Just be aware that whether it is 5 or 10 times too much’ it is far too much!]

Ако вашата пауза е толкова ниска, тогава сте много зле и ако не страдате от симптоми на астма, тогава трябва да разгледате други ефекти на хронично ниско съдържание на CO2.

Като общо сравнение, ако трябва да ядете два или четири или дванадесет пъти повече, отколкото физически се нуждаете, какво би се случило с вас? Бихте ли били здрави? Истината е, че ако сте яли толкова много, тогава няма да отнеме много време, за да бъдете болезнено затлъстели.

Още един начин да погледнете на това е използването на аналогията, която сравнява дишането ви с карбуратор на мотор. Карбураторът е устройството, което управлява сместа от газове за мотор. Ще знаете, че когато сместа не е наред, двигателят ще работи слабо или изобщо няма. Ако той работи с неидеална смес, мощността ще бъде намалена, икономията намалена, ще настъпи обратното запалване и животът на двигателя ще бъде намален. Единственото нещо, което може да подобри това, е да коригира смесите чрез регулиране на карбуратора.

Същото е и с белите дробове. Ако имате неправилна смес от газове в белите дробове, тялото ви ще има ниска мощност, ще използва твърде много гориво, ще се обърне и ще се износва много по-рано. Всичко, което трябва да направите, е да настроите вашия карбуратор. Това е, което Бутейко ще ви научи да правите. Вашият дихателен център или дихател са карбураторът за белите ви дробове.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta