Стомашна грешка – какво да правя?

С

Всяка зима изглежда, че стомашният грип поразява САЩ. Той се разпространява бързо и с решителност да унищожи всички по пътя си. Когато удари дома ви, какво трябва да направите? Вирусите са много заразни и могат да се разпространят бързо, така че ако вие или някой в ​​дома ви е болен, опитайте се да ги изолирате далеч от други хора. Опитайте се да ги държите в една стая и да не ги оставяте да се разхождат из цялата къща, просто разпространявайки микроби. Освен това почиствайте постоянно след тях, като използвате спрейове като лизол, почистващи кърпички, избелващи съдове и др. Почиствайте дистанционните, телефоните, клавиатурите, мебелите, както и обичайните бани, чаршафи и кърпи.

Ако това наистина е стомашен вирус и има повръщане, спрете всички течности и храна за известно време, докато повръщането се забави или спре. Ледени чипове могат да се използват, след като повръщането се забави. Ледените стърготини се топят и абсорбират най-вече в тъканите на устата, което позволява известно хидратиране, без да пълни стомаха с течност, за да влоши допълнително повръщането. Течност като джинджифилов ейл, бистра сода или дори електролитна напитка може да се добави към ледените чипове за малко вкус и добавена енергия. Внимавайте да не използвате наистина сладки напитки, тъй като това всъщност може отново да разстрои стомаха.

Други неща, които трябва да се опитате да напълните с течности в тялото си, са попсикули и желатин. Те са добри, особено за деца. Има дори налични макарони, направени от течности за рехидратация, или можете да си направите сами у дома, като замразите течността в контейнер у дома. Ако болният, особено детето, не е уринирал в продължение на шест часа, тогава той може да се дехидратира и обаждането на лекар може да бъде полезно.

Най-важното е почивката. Не се напъвайте да се оправяте, правете твърде много рано или правете нещо напрегнато веднага. Вирусът ще трябва да продължи до известна степен и след това тялото ви ще започне да се възстановява. Внимавайте да не използвате продукти и лекарства твърде рано по време на заболяването, което може да попречи на вируса да излезе от вашата система. Например, може да е добра идея да оставите диарията за известно време, преди да вземете лекарства против диария. Също така има лекарства против гадене, които могат да се използват, но за пореден път само след като симптомите са налице за известно време. Вашият лекар може да ви помогне с това. Мнозина казват, че е най-добре дори да не приемате никакви лекарства, освен ако има неконтролирано повръщане или диария, водещи до дехидратация.

След като симптомите спрат, трябва да се спазва диета ABC или диета BRAT, дори и за възрастни. Тъй като лигавицата на стомаха може да се промени с вирус, важно е да се успокоите отново да ядете редовни храни и да не бързате с това. ABC означава ябълково пюре, банани и зърнени храни, обикновено оризови зърнени храни. Всички те са лесни за стомаха и се усвояват добре. Има и някои витамини и минерали, които могат да се усвоят, когато се ядат тези храни, особено банани. BRAT е почти същото, включително банани, оризови зърнени храни и сос от ябълки, но включва и препечен хляб. Просто не използвайте много масло върху този тост! Също така е добра идея да стоите настрана или да ограничавате всички млечни и кисели храни за няколко дни.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta